HOME


NIEUWS

INTRODUCTIE

BEHANDELINGEN

PRODUCTEN

WORKSHOPS

AANVRAGEN

LINKS

CONTACT


   @ 2011 - Alle rechten  voorbehouden 

Wala Heilmittel Duitsland in Bad BŲll

Over Dr. Hauschka Cosmetica

Eens pionier, altijd pionier

Sinds 1935 ontwikkelt WALA Heilmittel GmbH producten uit de natuur. In het begin was het bedrijf WALA een pionier en avant-gardist binnen een maatschappij die geen oog meer had voor natuurlijke producten. De snelle technische ontwikkelingen leken het denken in het grotere geheel te hebben verdrongen.

Maar niet overal. Vooral antroposofische artsen waren enthousiast over het ritmische procťdť, dat Rudolf Hauschka had ontwikkeld. Dankzij deze methode is het mogelijk natuurlijke geneesmiddelen zonder alcohol te produceren. De vraag naar zijn producten moedigde Hauschka aan om in 1935 de firma WALA in Ludwigsburg op te richten. Na enkele omzwervingen vestigde het bedrijf zich  in 1950 in het dorpje Bad Boll/Eckwšlden, waar het bedrijf  tot op de dag van vandaag is gevestigd.

Cosmetica als verzorgende aanvulling

Rudolf Hauschka speelde al langer met de gedachte een eigen cosmeticalijn te ontwikkelen. De huid is immers ons grootste orgaan, natuurzuivere verzorgingsproducten helpen de huid zichzelf te verzorgen en te herstellen. Maar pas nadat hij kennis had gemaakt met de Weense  Elisabeth Sigmund, die bij WALA ingrediŽnten bestelde voor het ontwikkelen van eigen cosmeticaproducten, namen zijn ideeŽn concrete vormen aan. Elisabeth Sigmund reisde naar Eckwšlden en werkte samen met de geneesmiddelenexperts aan formules voor een gezichtsverzorgingslijn. Samen ontdekten ze geschikte samenstellingen zonder synthetische toevoegingen. En ze creŽerden geurmengsels van natuurlijke, etherische oliŽn.

In 1967 kwamen de eerste producten op de markt en in 1971 leidde Elisabeth Sigmund de eerste Dr. Hauschka Therapeut op.

“In die tijd was ik met deze ideeŽn over natuurcosmetica een ware rebel.” (Elisabeth Sigmund)

Dr. Hauschka Cosmetica voelt zich nog steeds verbonden met de pioniersgeest van de oprichtingsfase: in 1999 presenteerde het bedrijf een complete make-uplijn – met natuurlijke ingrediŽnten en een receptuur die niet alleen schminkt, maar tegelijkertijd ook verzorgt. In 2009 werd de cosmetica uitgebreid met mondverzorgingsproducten onder de merknaam Dr. Hauschka Med.

WALA ontwikkelt drie verschillenden productlijnen: WALA-geneesmiddelen, Dr. Hauschka Cosmetica enDr. Hauschka Med.

Duurzaamheid

Het bedrijf als een weelderige tuin.

Onze werkwijze stond al in het teken van duurzaamheid, lang voordat de maatschappelijke term duurzaamheid zo actueel werd. Natuurlijke kringlopen en de levenskrachtige natuurlijke grondstoffen vormen immers de basis voor onze producten. WALA kun je zien als een weelderige tuin: wij gaan zorgvuldig en verantwoordelijk te werk, volgen de ritmes van de natuur, hechten waarde aan handwerk en waarderen gezonde compost evenveel als een rijke oogst.

Duurzaamheid heel concreet

Duurzaamheid is bij ons geen begrip, maar is onmisbaar voor de kwaliteit van al onze producten en dus een alledaags gegeven.

Onze grondstoffen zijn bijna uitsluitend afkomstig van gecontroleerde biologisch-dynamische teelt, percelen uit de vrije natuur of van Fair Trade projecten. Wij denken en werken in gesloten kringlopen – bijvoorbeeld bij de watervoorziening, bij recyclebaar verpakkingsmateriaal en bij compostafval na een productieproces. Wij ontzien hulpbronnen waar mogelijk: we gebruiken gecertificeerde groene stroom, doen aan warmteterugwinning en maken gebruik van de temperatuur van de aarde voor de klimaatregeling.

De aarde moet worden beschouwd als een complex organisme, waarin diverse kringlopen door elkaar heen lopen en een systeem vormen. Dit systeem kan echter alleen voort blijven bestaan, wanneer de mens hier verantwoord mee omgaat.

Wij hebben de natuur hard nodig, maar de natuur kan ook van ons profiteren: toen wij in 1955 onze tuin met heilzame planten aanlegden, bestond het terrein uit een drassig grasland met zware kleigrond. Vandaag de dag groeien hier kostbare heilzame planten. Dit stukje aarde leert ons steeds weer opnieuw hoe we duurzaam met de natuur kunnen omgaan.

Duurzame samenwerkingsverbanden wereldwijd

Ook met onze ecologische- en sociale samenwerkingsverbanden streven wij naar duurzaamheid. Sheaboter is bijvoorbeeld afkomstig van een biologisch-dynamisch gecertificeerde coŲperatie in Burkina Faso. Onze kostbare etherische rozenolie komt onder andere uit Afghanistan. Daar bieden we nu aan ongeveer 700 biologische boeren een alternatief voor het verbouwen van opium. Samen met hen werken we aan een gezonde aarde voor onze toekomstige generaties.