NIEUWS

INTRODUCTIE


BEHANDELINGEN

PRODUCTEN

WORKSHOPS


AANVRAGEN

LINKS


CONTACTProducten

Gezichtsverzorging
Lichaamsverzorging
Regeneratielijn
Haarverzorging
Bad  en Douche
Mondverzorging
Decoratieve cosmetica
Look 2014 Chorus
       De ingrediŽnten van Dr. Hauschka cosmetica                                                decoratieve cosmetica

Onze duurzame schatten uit de natuur

Bij de productie van onze cosmetica gebruiken we uitsluitend grondstoffen, die te vinden zijn in de natuur. We houden rekening met de natuurlijke kringloop en dragen we bij aan ecologisch- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Biologisch-dynamisch tuinieren

Onze tuin met heilzame planten heeft een eigen natuurlijke kringloop. Op circa 4,5 hectare kweken we op biologisch-dynamische wijze ongeveer 150 verschillende heilzame planten. Madeliefjes krijgen van ons evenveel zorg en aandacht als rozen. Bijna het volledige zaaigoed voor het volgende jaar wordt geleverd door onze eigen planten. We cultiveren meer dan 25 soorten compost, die door plantenresten in kwalitatief hoogwaardige aarde worden omgezet. Naast onze bijenvolken voelen ook andere dieren zich thuis in onze tuin. Zo is onze tuin een veelzijdige biotoop voor onze heilzame planten.

Waar diversiteit is, is leven

Sommige planten bloeien beter in hun oorspronkelijk leefgebied dan in een tuin. Hun inhoudsstoffen worden dan optimaal ontwikkeld. Ogentroost (Euphrasia) is ťťn van die planten. Daarom plukt een specialist deze plant voor ons in de Zuid-Vogezen op een hoogte van 1.200 m.We gaan zorgvuldig te werk: we oogsten nooit de hele weide en veranderen telkens van plaats. Zo bewaken we het natuurlijke evenwicht, maar beschikken we toch over voldoende ogentroost voor Dr. Hauschka Oogcompressen, Eyeliner en Mascara.

Samenwerkingsverbanden over de hele wereld

Al onze ingrediŽnten zijn voornamelijk afkomstig van biologisch-dynamische of van gecontroleerde biologische teelt. We werken samen met leveranciers over de hele wereld. Bijvoorbeeld met een sheaboterproducent in Burkina Faso, een ricinusolieproducent in India en met rozenkwekerijen in Turkije en Afghanistan. Wij bieden in Afghanistan samen met de Duitse Welthungerhilfe intussen aan rond 700 biologische boeren een alternatief voor de opiumteelt.